Bart 24 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Bart 24 jaar
Mijn ervaringen bij Jan zijn positief, uniek en soms moeilijk geweest. Aanvankelijk had ik nog geen goed beeld van wat ik kon verwachten van de therapeutische methode die hij toepast. Het heeft een aantal sessies geduurd voordat ik dat begreep. Eén ding weet ik wel: ik kwam altijd fris en mentaal uitgerust uit elke sessie.

Jan werkt praktisch gericht: je bent niet alleen maar aan het praten, maar je doet verscheidene oefeningen die gericht zijn op het ontdekken van je emoties en spanningen bij bepaalde gebeurtenissen uit je leven, problemen, herinneringen, enzovoort. Hij probeert je weer in contact te brengen met de emoties waarvoor we ons vaak afsluiten wanneer we door een moeilijke periode gaan. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor gesprekken.

Hij is altijd bereikbaar als je hem nodig hebt. In mijn ervaring is hij erg begaan met zijn cliënten. Vanaf het begin voelde ik mij al op mijn gemak; ik vertelde moeiteloos alles. In plaats van dat hij vervolgens woord voor woord dicteert wat het probleem is en hoe je dat kunt oplossen, begeleidt hij je om dat zelf te ontdekken, aangevuld met zijn visies. Op deze manier leer je jezelf beter kennen.

Persoonlijk merkte ik dat ik mezelf steeds beter ging begrijpen aan de hand van de spanningen die opkwamen bij bepaalde thema’s en de onderliggende problemen ook beter kon identificeren. Dat is niet altijd makkelijk, want bij praten kun je je nog verschuilen achter woorden en dat kan hierbij niet. De therapie zal dan ook, net als alle vormen van therapieën, niet voor iedereen geschikt zijn: voor iedereen werkt immers iets anders. Mij is het positief bevallen en ik heb een nieuwe en frisse kijk gekregen op hetgeen ik mee worstel. Jan is een zeer prettige therapeut om mee te werken.
Terug naar de inhoud