Ko 46 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud

Ko 46 jaar
Als  40 jarige ben ik eind 2014 tot het inzicht gekomen dat ik een jeugdtrauma bij mij draag. De kern daarvan is dat ik geen bestaansrecht heb ervaren vanuit vaderskant. Mijn moeder keek weg.

De gevolgen voor mij: een continu wantrouwen naar anderen, me niet kunnen hechten, geen zelfvertrouwen ervaren, ik ben niet goed en ik mag er niet zijn.

Jan pakte het probleem anders aan dan gespreks – of gedragstherapeuten van wie ik in het verleden hulp had gekregen. Voorheen was het resultaat steeds veel inzicht, maar geen oplossing.

Jan werkt lichaamsgericht. Al snel bleek en voelde ik dat mijn hele lichaam verkrampt was, alle energiepunten stonden dicht, eigenlijk leefde ik niet maar was ik aan het overleven.

Vijf jaar lang een sessie per 2 weken lichaamsgerichte therapie leidde tot doorleven van mijn trauma en verwerking er van. Met tijden een intens en zwaar traject, pijn komt naar boven en die pijn was soms bijna ondraaglijk.

Toch heb ik vanaf de eerste sessie de overtuiging gehad dat dit nodig was en hier heb ik me altijd aan vast kunnen houden.
Bovendien heb ik Jan altijd kunnen bellen op de tijden dat het te erg werd, en hij hielp mij hier doorheen te komen.

Na persoonlijke heling heb ik ook samen met mijn partner een aantal sessies gehad. Ik worstelde nog dat ik me niet kon hechten en durfde te verbinden.

Door  gezamenlijke lichaamsgerichte therapie werd ook dit probleem minder dominant en met de lessen van Jan komen wij nu zelf verder.

Kortom: Jan heeft bijgedragen dat ik weer leef in plaats van overleef!Terug naar de inhoud