Matthijs 58 - Jan Bettgens: Relatie- en Gestalttherapie Den Bosch

Ga naar de inhoud


Matthijs 58 jaar

"Door mijn psychotherapeut ben ik doorverwezen naar Jan om naast het praten te kijken of lichaamswerk mij zou verder kunnen helpen.

Door te veel in mijn denken te blijven zitten, leek er stilstand te ontstaan. Jan heeft me laten voelen mij de  signalen van mijn lichaam serieus te nemen en er van te leren. Mij ├╝berhaupt bewust te maken van mijn lichaam en het samenspel van lichaam en geest.

Telkens ontstonden er weer openingen waarmee ik weer verder kon. Het is fantastisch om mijn fysieke gewaarwording serieus te nemen zonder er bang voor te zijn of het af te keuren. Het kan er allemaal zijn. Het geeft mij grond onder de voeten.

Naast het individuele werk heb ik ook twee workshops in een groep gevolgd. We kregen onder andere de opdracht een tekening te maken. Gewoon tekenen wat er in je opkomt wanneer je een portret van jezelf moet maken. Onbewust zette ik een beeld neer van wat er zich in mijn lichaam afspeelde. Onder een zwart blok spoot de energie eruit zonder dat ik me daar van bewust was. Het gaf mij handvatten. Het was een openbaring voor mij.

Ik kan nu beter in het nu zijn zonder te somberen over het verleden en zonder te piekeren over de toekomst. Ik kan nu beter kijken en voelen.
Een prachtige reis."

                   Terug naar de inhoud